Nyt design, innovative teknologier og hurtig udvikling: Volkswagen skærper mærkets strategi for Kina

  • Verdenspremiere på Auto China 24 motorshow: Volkswagen præsenterer med ID. CODE-konceptbilen et nyt designsprog og en ny teknologistandard for fremtidige Volkswagen-modeller i Kina
  • Bred produktportefølje: introduktion af over 30 nye Volkswagen-modeller på tværs af alle drivlinjer og i alle segmenter til kinesiske kunder inden 2030
  • I Kina, for Kina: stærkt lokalt funderet teknologiudvikling og partnerskaber med kortere udviklingstider som mål

Volkswagen arbejder systematisk videre med sin "in China, for China"-strategi. Målet er endnu tættere tilpasning til de specifikke krav fra kunder på verdens største bilmarked og at give dem et overbevisende produktudbud i alle relevante segmenter. ID. CODE-konceptbilen, der fejrer verdenspremiere i denne uge på Auto China 24-messen i Beijing (fra 25. april til 4. maj 2024), vidner om denne systematiske orientering mod de kinesiske kunders ønsker. Konceptbilens designstil er helt ny og giver en forsmag på en kommende stor elektrisk SUV til det kinesiske marked, men den nye designstil vil også præge fremtidige ID.-modeller på det europæiske marked.

"Volkswagen-mærket kan allerede se tilbage på 40 års succes i Kina, og vi fortsætter denne succeshistorie ind i en ny æra af mobilitet og bekræfter dermed Volkswagen-mærkets dedikation til de kinesiske kunder," sagde Thomas Schäfer, administrerende direktør for Volkswagen-mærket. Den skærpede strategi i Kina bygger på tre søjler: en omfattende produktportefølje, der fremskynder elektrificeringen af brandets modeller, et brand- og designsprog udviklet specifikt til det kinesiske marked og lokalt funderet teknisk udvikling med stærke partnere i Kina for at fremskynde tempoet i udvikling af innovationer. Thomas Schäfer: "ID. CODE giver den første forsmag på VW's fremtid i Kina: med et nyt design, et nyt niveau af teknologi og en holistisk mærkeoplevelse – specifikt rettet mod vores kinesiske kunders behov og ønsker. Vi indvarsler en ny æra af mobilitet i Kina sammen med vores kinesiske partnere."

ID. CODE-konceptbil har verdenspremiere på Auto China 2024

Med verdenspremieren på ID. CODE på Auto China 2024 giver Volkswagen den første forsmag på fremtidens nye designsprog og indvarsler samtidig en ny teknologisk æra. Konceptbilen blev udviklet specielt til kunder i Kina, men den nye designstil vil også influere kommende Volkswagen-produkter i Europa. Med sine kraftfulde, klare og flydende overflader minder konceptbilen om en Gran Turismo. Eksteriøret fungerer også som en projektionsflade for næste generations AI-assisterede lys- og displaysystemer. Dette passer godt sammen med det nydesignede opholdsrum ombord på ID. CODE, hvor den virkelige og virtuelle verden mødes for at skabe en ny mobilitetsoplevelse. Den eldrevne konceptbil kan køres konventionelt eller i niveau 4 autonom køretilstand.

Bred produktportefølje til kinesiske kunder inden 2030

På det kinesiske marked vil ID.-familien vokse til i alt 16 modeller inden 2030. Dette inkluderer fem elbiler fra det nye ID.UX-subbrand, der forventes introduceret frem til 2027. Volkswagen vil også trin for trin introducerer elektriske versioner af sine ICE-modeller og udvider sin portefølje i Kina med nye, højeffektive plug-in-hybrider med en elektrisk rækkevidde på over 100 kilometer. Tolv nye ICE-modeller og seks hybrider vil debutere inden 2030. Derudover supplerer Volkswagen de gennemprøvede MQB- og MEB-platforme med lokalt udviklede platforme i Kina - for eksempel gennem partnerskaber som med XPENG. Desuden udvikler Hefei-baserede Volkswagen China Technology Company (VCTC) koncernens første elektriske platform specifikt til Kina. Mindst fire yderligere modeller til det elektriske entry-level segment skal bygges på China Main Plattform (CMP) fra 2026. Flere platforme gør det muligt for Volkswagen at tilbyde sine kunder de rigtige produkter i alle relevante segmenter og opfylde alle behov.

Nyt fuldelektrisk ID.UX-subbrand udvider produktsortimentet

Volkswagen udvider sit udbud ad elbiler til nye kundegrupper i Kina med introduktionen af sub-brandet ID.UX. ID.UX kombinerer gennemprøvede VW-dyder med livsstilsorienteret design-DNA. Brandspecifikke karakteristika omfatter et progressivt eksteriørdesign og et interiør designet med stor fokus på førerpladsen bl.a. med et helt nyt display og betjeningskoncept (HMI), der især henvender sig til de unge kunder. Den første ID.UX-model er ID.UNYX, der efter planen introduceres i 2024.

Intensiveret lokalfunderet udvikling med øget innovation som mål

Volkswagen styrker i Kina sit økosystem inden for produktion, udvikling, indkøb og batteriproduktion. Ved årets udgang vil antallet af medarbejdere i Volkswagens udviklingsafdeling i Anhui alene være vokset til 3.000 eksperter. Brandet intensiverer også lokaliseringen for at opnå betydeligt kortere udviklingscyklusser. Kinesiske partnere som XPENG, Horizon Robotics og Thundersoft skal integreres i udviklingsprocessen på et tidligt tidspunkt. I samarbejde med XPENG planlægges to nye mellemklassebiler fra 2026. Medarbejdere i CARIZON joint venture med Horizon Robotics og CARThunder joint venture med Thundersoft er involveret i at udvikle innovative systemer til autonom kørsel, infotainment og tilslutningsmuligheder.


Pressemeddelelsen blev sendt med Mynewsdesk