Volkswagen genstarter trinvis produktionen af person- og erhvervsbiler

  • Volkswagen Personbiler genstarter produktionen på fabrikkerne i Zwickau og Bratislava den 20. april.
  • Efterfølgende genoptages produktionen på andre Volkswagen-fabrikker i Tyskland, Portugal, Spanien, Rusland, Sydafrika samt Nord- og Sydamerika.
  • Volkswagen Group Components udvider trinvis produktionen.
  • 100-point-plan for maksimal beskyttelse af medarbejdernes helbred iværksættes.
  • Volkswagen Erhvervsbiler genstarter trinvis produktionen på fabrikkerne i Hannover, Poznan og Wrzesnia (Polen) fra mandag den 27. april efter fem ugers nedlukning.

Volkswagen Personbiler vil genstarte produktionen på mærkets fabrikker, efter at produktionen har været lukket ned siden den 19. marts. Produktionen genstartes først på fabrikkerne i Zwickau og Bratislava (Slovakiet) fra mandag den 20. april i uge 17. De andre fabrikker i Tyskland, Portugal, Spanien, Rusland og USA forventes at genstarte produktionen i uge 18 fra den 27. april. Efterfølgende vil produktionen i løbet af maj måned også blive genstartet i Sydafrika, Argentina, Brasilien og Mexico. Ralf Brandstätter, COO for Volkswagen Personbiler, udtaler: ”På baggrund af Delstats- og Forbundsmyndighedernes beslutninger og en delvis åbning af andre europæiske lande er forholdene til stede til trinvis at kunne genstarte produktionen. Volkswagen har de seneste tre uger været i gang med forberedelser til en trinvis genåbning af fabrikkerne. Udover at udvikle et omfattende katalog med tiltag til beskyttelse af de ansattes helbred har vi arbejdet på at genetablere forsyningskæderne.” På baggrund af dette vil deltidsarbejde fortsætte på Volkswagens fabrikker i Tyskland, men antallet af medarbejdere på deltid vil blive reduceret, i takt med at produktionen kommer op i omdrejninger.

Produktionen vil blive genoptaget i overensstemmelse med mulighederne for levering af dele, de statslige myndigheders anbefalinger i Tyskland og Europa, udviklingen i salg på de forskellige markeder og driftsforholdene på de enkelte fabrikker. Uafhængig af udviklingen i forhold til disse aspekter vil overholdelse af de strenge sundhedsbeskyttelsesforanstaltninger for medarbejdere altid have højeste prioritet.

Andreas Tostmann, bestyrelsesmedlem for Volkswagen med ansvar for produktion og logistik, udtalte: ”Vi genoptager produktion og logistik med en trinvis tilgang på en velorganiseret måde. Vores medarbejderes sundhed har højeste prioritet. Vi sørger for sikre arbejdspladser og det maksimalt mulige niveau for sundhedsbeskyttelse med en 100-punkts-plan. Med fuld opmærksomhed på vores ansvar sikrer vi, at økonomien genvinder fart, og biler igen forlader vores fabrikker og når ud til vores forhandlere og kunder.”

Bernd Osterloh, formand for samarbejdsrådet, sagde: ”Vi har aldrig oplevet en situation som denne før. Jeg ved dog, at vores kolleger er fantastisk godt motiverede til at begynde at arbejde igen. Produktionen genoptages efter hver arbejdsferie, og derfor har vi betydelig erfaring med denne proces. I lyset af pandemien er vi nødt til at tilpasse vores rutiner, og her er vores nye aftale om sundhedsbeskyttelse et af tiltagene. Med ca. 100 mål holder vi risikoen for infektion hos Volkswagen så lav som muligt. Dette vil sætte en standard for industrien. Men vi skal være realistiske: I begyndelsen vil de nye procedurer give anledning til forespørgsler og forbehold fra vores kollegers side. Vi har aldrig udviklet, produceret og solgt køretøjer under disse forhold før. Derfor forventer jeg, at vores ledere skal sikre, at medarbejderne er helt fortrolige med de nye procedurer. Det er vigtigere at tage sig tid til at besvare spørgsmål end de daglige produktionstal.”

Volkswagen Group Components var allerede begyndt at genoptage produktionen trin for trin på fabrikker i Braunschweig og Kassel fra den 6. april, efterfulgt af komponent-fabrikkerne i Salzgitter, Chemnitz og Hannover samt de polske fabrikker fra den 14. april for at beskytte komponentforsyninger til bilproduktionen i Kina. Thomas Schmall, administrerende direktør for Volkswagen Group Components, udtaler: ”Den trinvise genåbning af vores fabrikker var vigtig for at sikre forsyninger til oversøiske produktionsfaciliteter. Nu er vi nødt til at genstarte hele produktionsnetværket, mens vi tager omfattende beskyttelsesforanstaltninger og forsyner alle bilfabrikker i de forskellige mærker med komponenter. De samme høje krav til vores medarbejderes sundhedsbeskyttelse gælder for alle vores fabrikker.”

Ved genoptagelse af produktionen kan Volkswagen også gøre brug af den erfaring, man har gjort sig ved genoptagelsen af produktionen på mærkets fabrikker i Kina, hvor et stort antal sundhedsbeskyttende foranstaltninger er blevet implementeret med succes. På 32 ud af de 33 fabrikker i Kina er produktionen nu i gang igen. Der er ikke rapporteret om tilfælde af coronavirus blandt de ansatte der. Volkswagen fortsætter nøje med at overvåge den globale situation, der opstår som konsekvens af coronavirus-pandemien. Yderligere tiltag vil i vid udstrækning være baseret på dialog og procedurer inden for Volkswagen Group og anbefalinger inklusive dem fra Robert Koch Instituttet.


Pressemeddelelsen blev sendt med Mynewsdesk